Supergoda källarfranskor

Ca 16 st:
1pkt jäst
5 dl vatten
1 msk socker
4 msk neutral olja
2 tsk salt
Ca 12-13 dl vetemjöl

Värm vattnet till 37 grader och blanda ut med jästen.
Häll degvätskan i degbunken och blanda ner övriga ingredienser.
Ha i precis så mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter.
Kör degen ca 10 min i maskin eller knåda för hand.
Ta upp degen på mjölat bakbord.
Dela i 16 bitar.
Vänd varje bit i lite mjöl, platta till lite och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa i 40 min under bakduk. Grädda i 225 grader i ca 10 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0